tiistai 4. toukokuuta 2010

Ihmetyökalu Google Analytics

Google Analytics kertoo, miten käyttäjät löytävät internet-sivustolle ja miten he siellä toimivat. Ohjelmiston raporttien avulla voi seurata www-sivustonsa tavoitteisiin liittyviä mittareita. Tarkastelussa voivat olla mm. sivuston kävijämäärä ja sivunäyttökerrat, sivustolla käytetty aika sekä välittömät poistumiset. Myös sivustolle eri kautta (mainokset, avainsanat, hakukoneet ja sähköposti) tulleiden käyttäjäryhmien käyttäytymistä ja tuottavuutta voi vertailla. Verkkokaupoille ohjelmisto tarjoaa lisäksi ostotapahtumien analyysityökalut.

Analytics on integroitavissa Google Adwords-ohjelmaan, jonka klikkaus-, kulu- ja avainsanatiedot siirtyvät Analyticsiin Google-mainosten ja kolmannen osapuolen mainosten optimoimiseksi. Yhdessä Adwordin kanssa Analyticsiä voi käyttää myös verkkosivujen hakukoneoptimointiin.

Käyttäjälle Google Analytics on ilmainen. Se lienee Suomen suosituin www-sivujen käytön seurantatyökalu ja löytyy myös suomen kielellä. Ohjelmisto on asennettu seuraaman myös tähän blogiin liittyvää kävijäliikennettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti