maanantai 31. toukokuuta 2010

Vanhan Porvoon videomarkkinointikampanja

Vanha Porvoo on ainutlaatuinen kohde Suomessa ja Porvoon matkailun tukijalka. Alueella on paljon pieniä putiikkeja, kahviloita ja erilaisia käyntikohteita. Bisnes pyöriin yleensä kohtuullisesti suvena, mutta kesän päättyessä turistit katoavat kuin muuttolinnut. Alkaa pitkä seuraavan kesän odotus, mitä hieman lohduttaa pieni myyntipiikki joulunaikaan, mutta matkailun rospuuttokausi on liian pitkä suhteessa sen kustannuksiin - armottomat kiinteät kulut kun juoksevat kaiken aikaa!

Vanha Porvoo kehittyy parhaiten elämällä ja pitämällä pienet yritykset aktiivisina. Samalla se generoi vaikutuksia muuhun matkailuun ja Porvoon yleiseen ilmapiiriin.

Miksi video

Alueen yritykset ovat peräänkuuluttaneet uusien markkinointimenetelmien kokeilua. Keskenään he eivät kuitenkaan halua toteuttaa vanhoista toimintatavoista poikkeavia ratkaisuja, joten matkailutoimiston apu ja aloitteellisuus on tarpeen. Jo kustannustenkin vuoksi! Se voisi myös insproida tulevia markkinointilinjauksia.

Lyhyttä versiota videosta voitaisiin käyttää tv-spottina, sillä tämä on ollut alueen yrittäjien toiveena (huomioitava mahdolliset erilaiset lähetysvuodenajat eli jos kampanjaa jatketaan vuodenvaihteen jälkeen, ei voida näyttää vihreitä puita ja kukkaistutuksia). Matkailutoimiston kantama videon projektivastuu kannustaa yritysten mukaantulon teemaan sopivilla omilla hännillään, jolloin vaikutukset moninkertaistuvat.

Videokampanjan tavoite

Vanha Porvoo on erityisen kuvauksellista aluetta ja parhaiten sen tunnelma välittyykin elävän kuvan kautta. Videon avulla siirretään katsoja alueelle ja saadaan tuntemaan Vanha Porvoo -spirit "ihollaan". Tavoitteena on saada hänet lähtemään matkalle Porvooseen ja viettämään virkistävä päivä vanhassa kaupungissa.

Katsoja opastetaan Porvoon matkailutoimiston Vanha Porvoo -sivustolle, jossa esitellään mahdollisuuksia tarkemmin, kerrotaan kohteiden aukioloajoista ja selkeistä tuotteista sekä kannustetaan unohtamaan arjen kiireet ja jäämään yön yli. Parhaimmillaan kävijä yöpyy Porvoossa ja palaan kotiinsa arjesta irrottautuneena ja rentoutuneena. Samalla kohennetaan Porvoo-mielikuvaa. Vanha Porvoo -sivusto linkitetään yritysten sivuille.

Tavoitteena on lisätä alueella toimivien yritysten/käyntikohteiden myyntiä/kävijämäärää 15 % seurantajaksolla. Tarkastelussa on edelliseen vuoden vastaava ajanjakso eli aluksi syys-marraskuu, jonka jälkeen päätetään mahdollisesta jatkamisesta vuodenvaihteen jälkeen.

Kampanjan kohderyhmä

Pääkaupunkiseudulla asuvat 40+ vuotiaat kulttuurinälkäiset ja sisustushaluiset naiset.

Viestin sisältö lyhyesti

Kesä on ohi ja jouluun vielä pitkä matka. Ilahduta itseäsi ja ystäviäsi: lähtekää matkalle Porvooseen. Se on lähellä ja irtoat hetkessä arjesta!

Videon jakelukanavat

Porvoon kaupungin matkailusivut, Vanhan Porvoon yritysten verkkosivut, majoitusyritysten sivut, Suomi-portaali, You Tube –kanavat, Facebook-sivut, kustannustehokkaat matkailusivustot ja portaalit valikoidusti. Mikäli yritykset lähtevät osamaksajiksi lyhennelmänä myös tv-mainos ja yrityskohtaiset hännät.

Jakelua tukevat viestintä- tai markkinointitoimenpiteet

Hakusanamainonta, yritysten uutiskirjeet, tv-mainonta ja printti sekä messut ja muut tapahtumat. Lisäksi otetaan käyttöön Vanhassa Porvoossa asuvan mielenkiintoisen henkilön ylläpitämä blogisivusto, jolla hän kirjoittaa havaintojaan alueelta. Hän voi olla myös kuvitteellinen henkilö.

Kampanjan tulosten mittausmenetelmät

Seurataan yritysten/käyntikohteiden myynti-/kävijätilastoja, videota katselleiden määrää ja mistä videoon johtavalle sivulle on tultu. Lisäksi pyritään löytämään mahdollisesti videota koskevaa kommentointia sosiaalisessa mediassa. Tarkkailussa myös seuraavat: You tube-videon katselu- ja jakomäärät sekä yritysten uutiskirje-statistiikat.

Aikataulu ja budjetti sekä vastuuhenkilöt

Kuvaus loppukesällä 2010, valmis 5.9. mennessä, ulos 10.9. alkaen. Matkailutoimiston panos kampanjaan on max 5.000 €, jonka päälle tulevat yrityspanokset. Vastuuhenkilönä toimii tämän blogin kirjoittaja.


Tässä kirjoituksessa hahmotellaan videomarkkinointikampanjaa Porvoon vanhalle kaupungille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti